Quantcast
Wall Street: Πτώση 1% για τον Dow Jones λόγω Κίνας και τιμών πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση 1% για τον Dow Jones λόγω Κίνας και τιμών πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Σε πτωτική τροχιά κινείται και σήμερα η Wall Street, μετά τη χθεσινή σταθεροποίησή της, λόγω των νέων ανησυχιών για την κινεζική οικονομία και της μεγάλης πτώσης των τιμών πετρελαίου.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραφε πριν από λίγο απώλειες 164 μονάδες ή 1% στις 16.995 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και 268 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,8% και ο Nasdaq 0,6%.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραφε απώλειες 1,3%, υπό το βάρος των εταιρειών πρώτων υλών, καθώς η τιμή του πετρελαίου μπρεντ μειώθηκε 5%, κάτω από τα 35 δολάρια το βαρέλι, ενώ μείωση σημειώνει και η τιμή του χαλκού. Η τιμή του αμερικανικού αργού μειώθηκε 4,2% στα 34,46 δολάρια.

Ο τομέας υπηρεσιών της κινεζικής οικονομίας αναπτύχθηκε με βραδύτερο ρυθμό τον Δεκέμβριο, κάτι που αποτελεί την τελευταία ένδειξη επιβράδυνσής της. Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών για τον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας μειώθηκε στις 50,2 μονάδες από 51,2 τον Νοέμβριο, ελάχιστα πάνω από το όριο των 50 μονάδων που οριοθετεί την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.