Quantcast
Wall Street: Πτώση 1,4% για τον Dow Jones - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση 1,4% για τον Dow Jones

δημοσιεύτηκε:

Με πτώση πάνω από 1% έκλεισε η Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις ομιλίες αξιωματούχων της Fed, αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων.

Ο Dow Jones μειώθηκε 1,44% στις 17.449 μονάδες. Ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με απώλειες 1,40% και 1,22%, αντίστοιχα.

Η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, και οι επικεφαλής περιφερειακών τραπεζών της, Γουίλιαμ Ντάντλει, Τσαρλς Έβανς και Τζέφρι Λέικερ, είχαν σήμερα ομιλίες, ενώ και ο αντιπρόεδρος της Fed, Στάνλει Φίσερ, αναμένεται να μιλήσει μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.

Ωστόσο, έως τώρα, οι δηλώσεις των στελεχών της Fed δεν πρόσφεραν κάτι πιο ξεκάθαρο, καθώς οι αξιωματούχοι κυρίως επανέλαβαν τις γνωστές θέσεις τους για το αν είναι σκόπιμη μία αύξηση των επιτοκίων φέτος.

Επενδυτές ανέφεραν ότι στην πορεία προς τη συνεδρίαση της Fed τον Δεκέμβριο, είναι πιθανό να αυξηθούν οι διακυμάνσεις στην αγορά. «Οι επενδυτές είναι αβέβαιοι για τις συνέπειες μίας αύξησης των επιτοκίων, επομένως θα δείτε περισσότερη μεταβλητότητα”.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε κατά 2,8% στα 41,72 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα στοιχεία έδειξαν μία ακόμη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Η μείωση της τιμής συμπαρέσυρε προς τα κάτω τις ενεργειακές μετοχές, με τον δείκτη τους στον S&P 500 να μειώνονται κατά 2,1%.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.