Quantcast
Wall Street: Πτώση καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση καθώς οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Wall Street κινούνται πτωτικά και οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν θέση εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Fed την Τετάρτη και Πέμπτη, κατά την οποία θα αποφασίσουν αν θα αυξήσουν ή όχι τα επιτόκιά τους.

Τα κατώτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις επενδύσεις και τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας απορροφήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις ευρωπαϊκές αγορές και οι μετοχές αυξάνονταν έως 1% στις αρχές της συνεδρίασής τους, αλλά αυτή η δυναμική χάθηκε σταδιακά και πριν από λίγο ο δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωνε απώλειες 0,3%.

Απώλειες 0,4% καταγράφει και ο Dow Jones στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ πτώση πάνω από 2% σημειώνει η τιμή του μπρεντ και διαμορφώνεται στα 48.8 δολάρια το βαρέλι.

Ο συνδυασμός των ανησυχιών για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και μίας αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων έχει επιβαρύνει επί εβδομάδες το κλίμα στις αγορές, αν και η ανησυχία για την επίπτωση της κινεζικής επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία έχει οδηγήσει πολλούς οικονομολόγους να μην προβλέπουν αύξηση στα επιτόκια της Fed έως το 2016.

Μία έρευνα του Reuters την Παρασκευή έδειξε ότι μία μικρή πλειοψηφία των ερωτηθέντων προβλέπει ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων την Πέμπτη, ενώ τα μοντέλα που βασίζονται στα προθεσμιακά επιτόκια υποδηλώνουν καθυστέρηση στη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.