Quantcast
Wall Street: Πτώση πάνω από 2% μετά τα πρακτικά της Fed - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση πάνω από 2% μετά τα πρακτικά της Fed

δημοσιεύτηκε:

Κλυδωνίστηκε η Wall Street από τις ανησυχίες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, με τον δείκτη Dow Jones να κλείνει με απώλειες 2,1% στις 16.992 μονάδες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το περασμένο Φθινόπωρο. Με απώλειες 2,1% έκλεισε και ο S&P 500, ενώ οι απώλειες του Nasdaq ξεπέρασαν το 2,8%.

Ο τελευταίος καταλύτης για τη μεγάλη πτώση των αμερικανικών – όπως και των ευρωπαϊκών και των ασιατικών χρηματιστηρίων – ήταν η Fed, η οποία ανακοίνωσε χθες τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου, τα οποία έδειξαν ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εξέφρασαν ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό ενίσχυσε την ανησυχία των επενδυτών από την οικονομική και χρηματοπιστωτική αναταραχή στην Κίνα και τη νέα βουτιά των τιμών πετρελαίου.

Οι απώλειες της Wall Street ήρθαν σε συνέχεια των μεγάλων μειώσεων στην Ασία και την Ευρώπη. Ο σύνθετος δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης μειώθηκε 3,4%, ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 2,4% και ο γαλλικός CAC 40 κατά 2,1%.

 

Πηγή:WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.