Quantcast
Wall Street: Πτώση σε χαμηλό διμήνου εν όψει της απόφασης της Fed - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πτώση σε χαμηλό διμήνου εν όψει της απόφασης της Fed

δημοσιεύτηκε:

Σε χαμηλό διμήνου υποχωρεί η Wall Street, ενώ τα χρηματιστήρια των αναπτυσσόμενων χωρών συνέχισαν την καθοδική τάση που έχουν από τον Ιούνιο, εν μέσω των προσδοκιών ότι μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα προκαλέσει εκροές από αυτά. 

Με την αντίστροφη μέτρηση να έχει αρχίσει για την πιθανολογούμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed την επόμενη εβδομάδα, σημειώνονται μαζικές πωλήσεις στα επενδυτικά μέσα υψηλότερου ρίσκου, από τις μετοχές και τα εμπορεύματα έως τα ομόλογα με υψηλές αποδόσεις. Ο δείκτης Standard & Poor’s καταγράφει απώλειες 1,6% και 3,4% σε εβδομαδιαία βάση.

Σε χαμηλό διμήνου υποχώρησαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 36 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Μάρτιο.

Η μεταβλητότητα επέστρεψε στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές. Με τις τιμές των εμπορευμάτων να κινούνται σε χαμηλό 16 ετών να προστίθενται στις ανησυχίες για επέκταση της εξασθένησης της κινεζικής οικονομίας, οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια με βάση την εκτίμηση ότι η αλλαγή πολιτικής της Fed θα αναστατώσει τις αγορές.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.