Quantcast
Wall Street: Σημαντικά κέρδη με τη βοήθεια των μετοχών υγείας και ενέργειας - enikonomia.gr
share

Wall Street: Σημαντικά κέρδη με τη βοήθεια των μετοχών υγείας και ενέργειας

δημοσιεύτηκε:

Σε θετικό έδαφος για το 2015 πέρασε ο δείκτης Dow Jones σήμερα, καθώς η Wall Street έκανε ράλι το απόγευμα, με τη βοήθεια των μετοχών των κλάδων υγείας και ενέργειας.

Ο Dow αυξήθηκε κατά 0,9% στις 17.829 μονάδες. O S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 1,2% και 1,5%, αντίστοιχα.

Τα κέρδη της αγοράς ήρθαν μετά την ισχυρή άνοδο των διεθνών χρηματιστηρίων τον Αύγουστο, χάρη στα σημαντικά κέρδη ορισμένων μεγάλων εταιρειών και των μέτρων από τις κεντρικές τράπεζες για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Οι ενεργειακές μετοχές στον S&P 500 αυξήθηκαν 2,5% και οι μετοχές του κλάδου υγείας κατά 1,9%.

Αν και οι μετοχές υγείας επλήγησαν από τις πολιτικές μάχες σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων τους τελευταίους μήνες, πολλοί επενδυτές δήλωσαν ότι ορισμένες εταιρείες του τομέα μπορεί να συνεχίσουν να σημειώνουν σημαντική αύξηση κερδοφορίας, που αναμένεται να ενισχύσει τις μετοχές μακροπρόθεσμα.

«Σε έναν κόσμο που η παγκόσμια ανάπτυξη είναι πιθανό να παραμείνει θετική αλλά περιορισμένη, εξακολουθούμε να αναζητούμε ευκαιρίες σε τομείς, όπως της υγείας, που μπορούν να έχουν αποδόσεις ακόμη και χωρίς σημαντική οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων της J.P. Morgan Private Bank.

Οι επενδυτές ανέμεναν και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, που θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή, καθώς συνεχίζουν να στοιχηματίζουν για το πότε η Fed θα αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.