Quantcast
WSJ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις στις αγορές από τις ελληνικές εκλογές - enikonomia.gr
share

WSJ: Περιορισμένες οι επιπτώσεις στις αγορές από τις ελληνικές εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μία ευμετάβλητη αντίδραση των αγορών μετά τις ελληνικές εκλογές, αλλά ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι οι γενικότερες επιπτώσεις θα είναι μάλλον περιορισμένες, σημειώσει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά η ευρύτερη επίπτωσή τους θα περιορισθεί λόγω της απομόνωσης της χώρας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης και του προγράμματος μαζικών αγορών ομολόγων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ την Πέμπτη, δήλωσε οικονομολόγος της εταιρείας Aberdeen Asset Management. “Ο κίνδυνος μετάοδσης της κρίσης δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά έχει μειωθεί”, πρόσθεσε. 

Αναλυτές της AXA Investment Management δήλωσαν ότι οι αγορές μπορεί να είναι ευμετάβλητες στην πορεία μετά τις εκλογές. “Η αβεβαιότητα που θα προκαλείται από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών δανειστών της είναι πιθανόν να έχει επιπτώσεις στις επενδύσεις υψηλότεορυ ρίσκου, τουλάχιστον στην Ευρωζώνης”, είπαν, αλλά πρόσθεσαν ότι ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα έχει πιθανόν είτε “οριακή” επίπτωση ή “καμί σημαντική επίπτωση στην υπόλοιπη Ευρωζώνη”. 

Οι αγορές στην Ευρώπη “χωνεύουν” ακόμη τη σημασία της εξαγγελίας της ΕΚΤ για το QE, οι οποίες έγιναν λίγες ημέρες μετά το σοκ που προκάλεσε στις αγορές η ελεβτική κεντρική τράπεζα, με την κατάργηση της ελάχιστης ισοτιμίας των 1,20 φράγκων ανά ευρώ.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.