Quantcast
Χ.Α.: Άνοδος 0,34% με τα βλέμματα στραμμένα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα - enikonomia.gr
share

Χ.Α.: Άνοδος 0,34% με τα βλέμματα στραμμένα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο 0,34% έκλεισε το Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά από μεγάλες διακυμάνσεις, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 600 μονάδες, αλλά στη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ 586 μονάδων (-1,82%) και 602 μονάδων (+0,78%)

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 56,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 84,78 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 743 χιλ. διακινήθηκαν μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,24% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης με άνοδο 0,41%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,10%.

Όπως ανέφερε λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμη για τα ελληνικά προληπτικά μέτρα, ενώ η απόφαση σχετικά με τη σύγκληση νέου Eurogroup για την Ελλάδα θα ληφθεί την Τετάρτη.

Βασικό αγκάθι στις συζητήσεις είναι η αποδοχή ή μη του αυτόματου “κόφτη” δαπανών που προτείνει η ελληνική πλευρά για να γλιτώσει τη νομοθέτηση και ονομαστικοποίηση των μέτρων- ρεζέρβα ύψους 3,5 δισ. που ζητούν οι δανειστές ως “εχέγγυο” ότι θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.