Quantcast
Χ.Α.: Άνοδος 0,69% με τα βλέμματα στραμμένα στο Eurogroup της Δευτέρας - enikonomia.gr
share

Χ.Α.: Άνοδος 0,69% με τα βλέμματα στραμμένα στο Eurogroup της Δευτέρας

δημοσιεύτηκε:

Με ήπια άνοδο 0,69% έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε μία συνεδρίαση με σημαντικές διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές είχαν στραμμένο το βλέμμα στις ειδήσεις εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 606 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ 599-608 μονάδων ή από το -0,40% έως το +1,11%.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 79,38 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος ανήλθε στα 131,06 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 6,98 εκατ. διακινήθηκαν μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,86%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες 0,78%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,06%.

Σε επίπεδο εβδομάδας (που ήταν μόνο τριών συνεδριάσεων) ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,76% και ο τραπεζικός δείκτης εκτινάχθηκε 10,42% κατά την “τριήμερο” εβδομάδα.

Αν και η αγορά είδε θετικά την προοπτική ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου την Κυριακή, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας, η νευρικότητα και η μεταβλητότητα ήταν ορατές, καθώς οι διαφορές απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι σημαντικές, όπως φάνηκε και από την επιστολή της Κριστίν Λαγκάρντ στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.