Quantcast
ΧΑ: Προσπάθεια ανόδου προς τις 970 μονάδες - enikonomia.gr
share

ΧΑ: Προσπάθεια ανόδου προς τις 970 μονάδες

δημοσιεύτηκε:

Με οριακές διακυμάνσεις κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο σ’ ένα μάλλον αντικρουόμενο σκηνικό καθώς αναμένεται σήμερα  η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας από την Fitch και η επικείμενη από την Moody’s,εξελίξεις που έρχονται σε αντίθεση με την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τροϊκα.

Το αρνητικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά την άρνηση της τρόικας να επιστρέψει στην Αθήνα, αρνούμενη να δεχτεί τις τελικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, βαραίνει τον Γενικό Δείκτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δανειστές κάνουν ακόμα μία προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη απόψε σύμφωνα με πηγές των δανειστών. Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι εξελίξεις αφού τα χρονικά περιθώρια κρίνονται πλέον μικρά.

Η αγορά ξεκίνησε στην αρχή με κάποιες ρευστοποιήσεις και οι πωλητές επανεμφανίστηκαν καθώς σήμερα υπάρχει και η τριπλή λήξη των παραγώγων. Ωστόσο, πλέον ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,6% στις 965 μονάδες ενώ ανοδικά κινείται και ο Ftse25 με αντίστοιχα κέρδη στις 312 μονάδες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.