Quantcast
Χ.Α.: Ράλι 3% εν μέσω προσδοκιών ότι θα υπάρξει συμφωνία - enikonomia.gr
share

Χ.Α.: Ράλι 3% εν μέσω προσδοκιών ότι θα υπάρξει συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Ράλι 3% έκαναν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Η διατήρηση της προοπτικής μίας συμφωνίας,μετά το νέο γύρο συνομιλιών κορυφής του πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Κομισιόν, τις επαφές με την ηγεσία της ΕΚΤ και τις συζητήσεις στο επίπεδο του Brussels Group, δημιούργησε θετικό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Θετικά επέδρασε και η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 2 δισ. ευρώ, χωρίς να αυξήσει το «κούρεμα» της αξίας των ελληνικών ομολόγων, τα οποία δίνονται ως ενέχυρα από τις τράπεζες για άντληση ρευστότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 841,54 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 3,01%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 857,51 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 4,97%.

Η αξία των συναλλαγών παρουσιάστηκε αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και ανήλθε στα 127,95 εκατ. ευρώ.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,6 δισ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,03%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+14,11%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+13,58%), της Τέρνα Ενεργειακή (+10,27%), του ΟΛΠ (+9,52%), της Alpha Bank (+9,46%), της Eurobank (+9,35%), της Viohalco (+7,83%) και της Εθνικής (+6,78%).

Αντιθέτως, πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Folli Follie (-1,87%), του ΟΤΕ (-1,42%), Coca Cola HBC (-1,00%) και της Τιτάν (-0,49%).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.