Quantcast
Χωρίς φρένο η πτώση του ευρώ (1,056 δολάρια) Μεγάλη άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων - enikonomia.gr
share

Χωρίς φρένο η πτώση του ευρώ (1,056 δολάρια) Μεγάλη άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

δημοσιεύτηκε:

Χωρίς φρένο συνεχίζει το ευρώ να υποτιμάται έναντι του δολαρίου, καθώς διευρύνεται το χάσμα των αποδόσεων στα δύο νομίσματα μετά τις μαζικές αγορές κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν, αντίθετα, σήμερα μεγάλη άνοδο, ανακάμπτοντας από τις σημαντικές χθεσινές ζημιές που προκλήθηκαν από την προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. 

Το ευρώ υποχώρησε σήμερα 1,3% στα 1,0561 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν 12 ετών. Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το ευρώ έχει μειωθεί 23% και από την αρχή του 2015 έχει χάσει το 12% της αξίας του. 

 Ο πανευρωπαικός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 αυξήθηκε 1,5%, με τα κέρδη του από την αρχή του έτους να υπερβαίνουν το 15%. Ο γερμανικός δείκτης DAX αυξήθηκε 2,7% και από την αρχή του 2015 σημειώνει κέρδη πάνω από 20%. Μεγάλα κέρδη και για τον γαλλικό CAC 40 (2,4%)

Η πτώση του ευρώ επιταχύνθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αγορές ομολόγων της ΕΚΤ ωθεί τις αποδόσεις των μακροχρόνιων ομολόγων της Ευρωζώνης πιο κοντά στο μηδέν.Η απόδοση των 10ετών γερμανικών τίτλων μειώθηκε στο 0,20%, ενώ οι αποδόσεις και των ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης υποχώρησαν σε χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ. 

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.