Quantcast
Υγεία και τεχνολογία δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Υγεία και τεχνολογία δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάρη στα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας και υγείας, με την Fiat Chrysler να υποχωρεί μετά από δημοσίευμα που εγείρει συζήτημα σε σχέση με τις εκπομπές ρύπων και την Bayer να καταγράφει πτώση ύστερα από την υποβολή προσφοράς για την Monsanto.

Στις 11:20 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, που ενισχύθηκε κατά 1,3% στην προηγούμενη συνεδρίαση, σημείωνε άνοδο 0,2% στις 1.329,6 μονάδες.

Η Fiat Chrysler υποχώρησε νωρίτερα κατά 3,7%, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε να απαγορευθεί η πώληση οχημάτων της εταιρίας στη Γερμανία εάν προκύψουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή παρέβλεψε τους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων.

Εκπρόσωπος της Fiat Chrysler αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, αλλά δήλωσε ότι τα οχήματα της εταιρίας τηρούν όλους τους ισχύοντες κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων. Η UBS, που δίνει σύσταση ‘neutral’ για τη μετοχή της εταιρία, ανέφερε ότι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας είναι αρνητικό για το κλίμα, αλλά δεν βλέπει επί του παρόντος κάποιον αντίκτυπο στα κέρδη της.

Η μετοχή του γερμανικού ομίλου φαρμάκων και χημικών Bayer υποχώρησε κατά 2,1% μετά την προσφορά της για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας σπόρων Monsanto έναντι 62 δισεκ. δολαρίων σε μια συμφωνία που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ομολόγων και μετοχών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.