Quantcast
Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές - enikonomia.gr
share

Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια υποχωρούν σήμερα, μετά από μία σειρά ανοδικών ρεκόρ που τροφοδοτήθηκαν από τη μείωση των φόβων για παγκόσμια ύφεση και την αισιοδοξία για εμπορική εκεχειρία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με τους επενδυτές να αναζητούν τώρα συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμφωνία της πρώτης φάσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 0,3% στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) μετά το κλείσιμο την Παρασκευή κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του. Οι μετοχές του κλάδου υγείας και των εταιρειών κοινής ωφέλειας – που θεωρούνται γενικά αμυντικές – σημείωσαν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν την ανοδική τάση των άλλων χρηματιστηρίων του κόσμου τον Δεκέμβριο, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν την αρχική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Ωστόσο, ενώ απομένουν μόλις δύο ημέρες για να τελειώσει η δεκαετία, αναμένονται λίγες επικαιροποιήσεις όσον αφορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας της πρώτης φάσης, κάτι που δεν δίνει κίνητρο για μία σημαντική μεταβολή των μετοχών από τα σημερινά επίπεδά τους. Από τις επιμέρους μετοχές, αυτή της EssilorLuxottica υποχωρούσε 2%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε απάτες σε εργοστάσιό της στην Ταϊλάνδη που αναμένεται να επιβαρύνουν την εταιρεία γυαλιών οράσεως με 190 εκατ. ευρώ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.