Quantcast
Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου - enikonomia.gr
share

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

δημοσιεύτηκε:

Κάτω από τα 66 δολάρια το βαρέλι κινούνταν το πετρέλαιο μπρεντ λόγω του ενισχυμένου δολαρίου αλλά και των ενδείξεων για αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στη Μέση Ανατολή παρά τις συγκρούσεις στο βόρειο Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη.

Το δολάριο κατέγραφε άνοδο σχεδόν σε υψηλό εβδομάδας έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ανακάμπτοντας από το χαμηλό τετραμήνου και καθιστώντας το πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα πιο ακριβά για καταναλωτές σε οικονομίες που δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο νόμισμα.

Χθες, το αργό κατέγραψε ράλι εν μέσω ανησυχιών για πιθανά προβλήματα στην τροφοδοσία του «μαύρου χρυσού» στη Μέση Ανατολή λόγω της κλιμακούμενης έντασης στην περιοχή και των στοιχείων που υποδεικνύουν αυξητική τάση για την παραγωγή στις χώρες του Κόλπου.

«Η αγορά πετρελαίου γενικά χαρακτηρίζεται από πλεονάζουσα προσφορά με υψηλές εξαγωγές από τη Σαουδική Αραβία, ενώ ο ΟΠΕΚ δεν αναμένεται να μειώσει την παραγωγή» είπε ο Τάμας Βάργκα, αναλυτής πετρελαίου στην χρηματιστηριακή PVM Oil Associates στο Λονδίνο.

«Το δολάριο επίσης επηρεάζει την αγορά» πρόσθεσε.

Το πετρέλαιο μπρεντ παράδοσης Ιουλίου κινούνταν στα 65,90 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 65,23 δολάρια.

Το αμερικανικό αργό υποχωρούσε 40 σεντς στα 59,03 δολάρια το βαρέλι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.