Quantcast
Υψηλό 15ετίας για τα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ιαπωνίας - enikonomia.gr
share

Υψηλό 15ετίας για τα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ιαπωνίας

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλά επίπεδα 15ετίας αναρριχήθηκαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, καθώς ο δείκτης FTSEurofirst 300 αυξάνεται 0,7% στις 1.649 μονάδες και ο Nikkei πέρασε τις 20.000 μονάδες. 

Νέο υψηλό ρεκόρ για τον γερμανικό δείκτη DAX, ο οποίος αυξάνεται 1,7%, ενώ κέρδη 0,5% και 0,4%, αντίστοιχα, καταγράφουν ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι. 

Η συνέχιση της ανοδικής πορείας των ευρωπαικών χρηματιστηρίων συνδυάσθηκε με νέα χαμηλά επίπεδα των αποδόσεων των ομολόγων της Ευρωζώνης, μετά την ανακούφιση που υπήρξε από την αποπληρωμή χθες από την Ελλάδα της δόσης του δανείου του ΔΝΤ, ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Ο χαμηλός πληθωρισμός που καταγράφηκε στην Κίνα προκάλεσε, επίσης, συζητήσεις για πρόσθετη νομισματική στήριξη από το Πεκίνο, ενώ τα τελευταία στοιχεία από Ευρώπη και ΗΠΑ έδειξαν ότι υπάρχει μία βραδεία ενίσχυση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. 

“Είμαστε στον μήνα του μέλιτος για τα στοιχεία ενεργητικού με υψηλότερο ρίσκο και αυτός θα διαρκέσει για ένα ακόμη τρίμηνο”, δήλωσε η Sandra Crowl, μέλος της επενδυτικής επιτροπής του γιγαντιαίου ταμείου Carnignac Gestion.

“Δεν έχουμε λόγο να βγούμε από τις μετοχές και από τις θέσεις που έχουμε την τελευταία διετία στην περιφέρεια της Ευρωζώνης (σε ομόλογα)”, πρόσθεσε. 

 

Πηγή: Reuters

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.