Quantcast
Υψηλό 7ετίας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που βλέπουν συμφωνία για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Υψηλό 7ετίας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που βλέπουν συμφωνία για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Κέρδη στα διεθνή χρηματιστήρια έφεραν η ισχυρότερη του αναμενόμενου ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας και η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές της. Κέρδη και για τις τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ενδείξεων ότι η υπερπροσφορά του πιθανόν να μειωθεί. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Euro Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,6% σε υψηλό επίπεδο 7 ετών και ο γερμανικός DAX έφθασε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο. Ενδοσυνεδριακό ρεκόρ έκανε και ο αμειρκανικός δείκτης S&P 500 που καταγράφει άνοδο 0,2%. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI καταγράφει άνοδο 0,7%. 

Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας κατά 0,7% στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 οδήγησε σε αύξηση και του ρυθμού ανάπτυξης της Ευρωζώνης που διαμορφώθηκε στο 0,3%. 

“Ο κυριότερος παράγοντας στην αγορά είναι ότι υπάρχουν ελπίδες για μία συμφωνία μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας, ενδεχομένως και τη Δευτέρα”, δήλωσε οικονομολόγος της Rockwell Global Capital στη Νέα Υόρκη. 

Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε πάνω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά φέτος, ενισχυμένη από ενδείξεις ότι οι μεγαλύτερες περικοπές δαπανών της πετρελαικής βιομηχανίας πιθανόν θα μειώσει την υπερβάλλουσα προσφορά του. Η τιμή του μπρεντ έφθασε στα 61,45 δολάρια το βαρέλι. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.