Quantcast
Υψηλό τετραετίας αναμένεται να καταγράψουν τον Οκτώβριο οι μετοχές στις διεθνείς αγορές - enikonomia.gr
share

Υψηλό τετραετίας αναμένεται να καταγράψουν τον Οκτώβριο οι μετοχές στις διεθνείς αγορές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινούνταν οι μετοχές στις διεθνείς αγορές σήμερα και αναμένονταν να σημειώσουν την καλύτερη μηναία επίδοσή τους εδώ και τέσσερα χρόνια, χάρη στην Ευρώπη που καταγράφει τον καλύτερό της μήνα εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως διατηρούν αμετάβλητες τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας και πολλές εξ αυτών υπαινίσσονται ότι θα λάβουν πρόσθετα μέτρα.

Στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές πρoσέφεραν και τα οικονομικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα από εταιρίες όπως η Renault, η BNP Paribas και η Airbus.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν νωρίτερα κατά 0,2%, στις 1.487 μονάδες, και αναμενόταν να καταγράψει άνοδο 8,5% σε μηνιαία βάση, με τον Οκτώβριο να αποτελεί τον καλύτερο μήνα από τον Ιούλιο του 2009.

Άνοδο 0,4% κατέγραφαν ο γαλλικός δείκτης CAC 40 και ο γερμανικός DAX, ενώ αμετάβλητος παρέμενε ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, καθώς οι επενδυτές αντιδρούσαν αρνητικά στα οικονομικά αποτελέσματα της Royal Bank of Scotland και της IAG.

Το δολάριο κινούταν πτωτικά για δεύτερη ημέρα, ιδιαίτερα έναντι του γεν μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική. Πτωτικά κινούνταν και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ύστερα από δύο ημέρες ανόδου.

Ο δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας υποχωρούσε 0,1% αλλά αναμενόταν να κλείσει τον μήνα με κέρδη άνω του 7%, στην καλύτερη επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2012. Ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,8%.

Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική ήταν αναμενόμενη, αν και κάποιοι επενδυτές είκαζαν ότι θα ανακοίνωνε πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της χώρας αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της.

Μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, το δολάριο υποχώρησε έναντι του γεν, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 120,29 ενώ νωρίτερα σημείωνε απώλειες περίπου 0,4% στα 120,65 γεν.

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινούταν και το ευρώ, σημειώνοντας κέρδη 0,3% στο 1,1005 δολάριο ενώ σε μηνιαία βάση κατέγραφε απώλειες περίπου 1,5%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.