Quantcast
100 δόσεις: Ξαφνικός «θάνατος» για τους οφειλέτες - enikonomia.gr
share

100 δόσεις: Ξαφνικός «θάνατος» για τους οφειλέτες

δημοσιεύτηκε:

Eκτός ρύθμισης των 100 δόσεων κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι οφειλέτες δημιουργούν νέα χρέη στο Δημόσιο και δεν θα τα ρυθμίζουν μέσα σε ένα μήνα.

Από σήμερα μέχρι και την 30η Ιουνίου όλοι οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στις 100 δόσεις είναι υποχρεωμένοι να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο σε διάστημα 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες.

Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, θα βγουν αυτόματα από την ρύθμιση τω 100 δόσεων και θα χάσουν όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή πρόσφερε.

Από την 1η Ιουλίου του 2016  τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς μειώνεται η χρονική προθεσμία από τις 30 μέρες στις 15.

Η εν λόγω αλλαγή θα ισχύει έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Επιπλέον, από την 1η Ιανουαρίου του 2017 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η ρύθμιση χάνεται στην περίπτωση που ο οφειλέτης καθυστερήσει για 10 ημέρες .

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους,.

Έτσι όσοι καθυστερήσουν έστω και μία μέρα να καταβάλλουν την νέα τους οφειλή προς το δημόσιο, θα βγαίνουν εκτός ρύθμισης.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.