Quantcast
Καταφθάνει ο λογαριασμός σε 1 εκατ. οφειλέτες Ταμείων - enikonomia.gr
share

Καταφθάνει ο λογαριασμός σε 1 εκατ. οφειλέτες Ταμείων

δημοσιεύτηκε:

Της Σίσσυς Σταυροπιερράκου

Στενεύει ο κλοιός για περισσότερους από 1 εκατομμύριο οφειλέτες του ΕΦΚΑ, καθώς η ολοκλήρωση του πρώτου τριμήνου λειτουργίας του ασφαλιστικού φορέα θα σημάνει την έναρξη ενός ανελέητου κυνηγητού όλων όσοι χρωστούν.

Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που θα εκπονηθεί σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, έχει θέσει στο στόχαστρο τέσσερις μεγάλες κατηγορίες οφειλετών, με κεντρικό στόχο να συγκεντρωθεί ένα μέρος από τα χρέη προς τα ταμεία που έχουν πλέον ενταχθεί στον ΕΦΚΑ και ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρώ.

Για να υλοποιηθεί το σχέδιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα περάσουν από «κόσκινο» τους οφειλέτες προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι πραγματικά έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει ο διαχωρισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε «εισπράξιμες» και «ανεπίδεκτες είσπραξης» με αντικειμενικά κριτήρια.

Οφειλές με χαμηλό, ίσως και μηδενικό, βαθμό εισπραξιμότητας, όπως αυτές που αφορούν επιχειρήσεις με διακοπή δραστηριότητας προ πολλών ετών, που είτε έχουν πτωχεύσει, είτε βρίσκονται σε αδράνεια, διαχωρίζονται και χωρίς να διαγράφονται δεν επιδιώκεται άμεσα η είσπραξή τους.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.