Quantcast
Παράταση της ρύθμισης των οφειλών στον ΕΦΚΑ ζητούν οι δικηγόροι - enikonomia.gr
share

Παράταση της ρύθμισης των οφειλών στον ΕΦΚΑ ζητούν οι δικηγόροι

δημοσιεύτηκε:

Παράταση της δυνατότητας ρύθμισης των οφειλών όλων των δικηγόρων στον ΕΦΚΑ, ζητά ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Δημήτρης Βερβεσός, με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθανάσιο Μπακαλέξη.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι ζητούν παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018. Ο κ. Βερβεσός επισημαίνει στην επιστολή του ότι, η παράταση αυτή είναι αναγκαία, αφού ο ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα θέσει σε λειτουργία (όπως είχε υποχρέωση) την ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι δικηγόροι (και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες) θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Παράλληλα αναφέρει, ότι «με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας, το οποίο καθυστέρησε να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση και του ΕΦΚΑ, που -αδικαιολόγητα- ακόμα δεν έχει ενεργοποιήσει τη σχετική πλατφόρμα, από την 1η Φεβρουαρίου χιλιάδες δικηγόροι (αλλά και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες) κινδυνεύουν να μην είναι ασφαλιστικά ενήμεροι».

Όπως είναι γνωστό ήδη, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ έχει δοθεί παράταση μέχρι τις 31.3.2018 σε μηχανικούς και γιατρούς, για τις παλαιές οφειλές τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.