Quantcast
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φθινοπωρινών εκπτώσεων - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές - enikonomia.gr
share

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φθινοπωρινών εκπτώσεων – Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

δημοσιεύτηκε:

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων 2018. Οι έμποροι περιμένουν για να πάρουν “ανάσες” και οι καταναλωτές καθώς έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα σε χαμηλές τιμές.


Σε περίπου τρεις εβδομάδες, στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η εκπτωτική περίοδος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά.

Βέβαια, ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι επίσημες ανακοινώσεις από τους εμπορικούς συλλόγους για τις ημερομηνίες.

Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.