Quantcast
Προσλήψεις 3.200 μονίμων για "Βοήθεια στο Σπίτι" - enikonomia.gr
share

Προσλήψεις 3.200 μονίμων για “Βοήθεια στο Σπίτι”

δημοσιεύτηκε:

Προ των πυλών βρίσκεται η προκήρυξη 3.200 θέσεων για το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” από την κυβέρνηση. Μάλιστα, η σχετική ρύθμιση κατατίθεται με τη μορφή τροπολογίας τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του “Έθνους”, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης έχει σήμερα προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο πρόγραμμα προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις λεπτομέρειες της ρύθμισης και τις προοπτικές που θα έχουν να διεκδικήσουν και οι ίδιοι μια από τις θέσεις που θα προκηρυχθούν, βγαίνοντας από το καθεστώς εργασιακής ομηρείας.

Οι εργαζόμενοι είναι περί των 2.950 και βάσει των ορίων που επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο θα έχουν τη δυνατότητα να μοριοδοτηθούν. Με τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση θα δοθεί η δυνατότητα σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού που παρέχουν σήμερα άμεσα ή έμμεσα μέσω νομικών τους προσώπων υπηρεσίες στο πλαίσιο του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” να συστήσουν μόνιμες θέσεις προσωπικού με αντικείμενο την παροχή των υπηρεσιών αυτών, ισάριθμες με τις υφιστάμενες θέσεις που αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πέραν όμως, των θέσεων αυτών οι ΟΤΑ θα μπορούν να συστήσουν και νέες θέσεις ίσες με το 7% των σημερινών θέσεων που θα προκηρυχθούν για τις ειδικές προστατευόμενες κατηγορίες, όπως ΑμεΑ και πολύτεκνους, ώστε οι θέσεις αυτές να είναι διαθέσιμες για εργαζόμενους πέραν των σημερινών απασχολούμενων.

Οι θέσεις θα προκηρυχθούν με βάση τη ρύθμιση, αρχές του 2019, ενώ με τη διάταξη θα προβλέπεται ειδική μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας σε προγράμματα κατ’ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπών ευπαθών ομάδων στους οικείους ΟΤΑ, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται στο πρόγραμμα υπό καθεστώς πλέον μόνιμων υπαλλήλων. Το σύνολο της δαπάνης μισθοδοσίας θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή: Έθνος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.