Quantcast
Πετρόπουλος: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας - enikonomia.gr
share

Πετρόπουλος: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας

δημοσιεύτηκε:

Υπέρ ενός σταθερού συστήματος προστασίας της πρώτης κατοικίας τάχθηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο 32ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, το πρόγραμμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να επεκταθεί και να ενισχυθεί σε μία μόνιμη βάση, «διότι τα απόνερα της κρίσης δεν τελειώνουν αμέσως».

«Πρέπει να έχουμε ένα σταθερό σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, όχι μόνο για τα στεγαστικά δάνεια, αλλά και σε περίπτωση εγγυήσεων της πρώτης κατοικίας για άλλου είδους χρηματοδοτήσεις, ακόμα και για επιχειρηματικά δάνεια. Αυτό επεξεργάζεται η κυβέρνηση», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι βελτιώθηκαν οι συνταξιοδοτικές παροχές στις τράπεζες, ενώ σημείωσε ότι, το επόμενο διάστημα, θα γίνει σοβαρός διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για να επιλυθεί το θέμα του επικουρικού λογαριασμού ΛΕΠΕΤΕ. Τόνισε, επίσης ότι οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις πρέπει να επανέλθουν στην Ελλάδα, «γιατί πραγματικά αυτό το εργαλείο είναι αναντικατάστατο».

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι η οριζόντια μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τις κύριες συντάξεις για την οποία δεσμεύθηκε η ΝΔ θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων κύριας ασφάλισης.

Αναφορικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αποτρέπεται και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση διαχέεται σε όλες τις σφαίρες της παραγωγικής διαδικασίας. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί ο κίνδυνος από τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τραπεζών.

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σχολίασε ότι η αναπαραγωγή άστοχων και αβάσιμων ανησυχιών για την πορεία του τραπεζικού συστήματος δεν ευνοούν τη χώρα. «Οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ισχυρές και αυτό μας επιτρέπει να προχωράμε σε μέτρα βελτίωσης του συστήματος» είπε ο κ. Πετρόπουλος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.