Quantcast
Αραχωβίτης: Ενεργοποιήθηκε το 85% του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης - enikonomia.gr
share

Αραχωβίτης: Ενεργοποιήθηκε το 85% του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης

δημοσιεύτηκε:

Την ικανοποίησ;h του για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης κατά τη διάρκεια 6η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ.

Ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι το ΠΑΑ έχει ενεργοποιηθεί σε ποσοστό 85% της δημόσιας δαπάνης του, «με τις νέες προσκλήσεις (33 ύψους 3,226 δισ. ευρώ) και τα συνεχιζόμενα έργα (1,571 δισ. ευρώ) να ανέρχονται σε 4,8 δισ. ευρώ».

Ο υπουργός ζήτησε από όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στην παραγωγική διαδικασία της χώρας. «Μας χρειάζεται όλους» τόνισε και πρόσθεσε ότι «αποτελεί πρόκληση να καθόμαστε όλοι στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλούμε, όλοι οι παραγωγικοί συντελεστές μαζί, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συμμετέχουν και συμβάλλουν στην πρόοδο του πρωτογενή μας τομέα και στην ανάπτυξη των αγροτικών μας περιοχών».

Σημείωσε, επίσης, ότι οι πληρωμές του ΠΑΑ κυμαίνονται σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα, «καθώς μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 1,7 δισ. ευρώ δημόσια δαπάνη», «ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2018».

Ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε ότι «η απορρόφηση της κοινοτικής συνδρομής στο ΠΑΑ με τις μέχρι σήμερα πληρωμές έχει ξεπεράσει το 37%, παρά την καθυστέρηση έγκρισής του κατά έναν χρόνο σε σχέση με τα προγράμματα των λοιπών κρατών μελών» ενώ «με το πέρας του 2018 αναμένεται η απορρόφηση να ξεπεράσει το 40%. Για το 2019, με βάση τις προβλέψεις, αναμένεται να φτάσει το 48%».

Τέλος, ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκηρυχθεί η πρόσκληση για το Μέτρο 11 που αφορά τις Βιολογικές Καλλιέργειες, καθώς και η πρόσκληση για την Ανάπτυξη Μικρών Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Μέτρο 6.3).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.