Quantcast
Συμμετοχή της Κρήτης στον μηχανισμό του μεταφορικού ισοδύναμου από 1ης Ιουλίου - enikonomia.gr
share

Συμμετοχή της Κρήτης στον μηχανισμό του μεταφορικού ισοδύναμου από 1ης Ιουλίου

δημοσιεύτηκε:

Στο ισοδύναμο μεταφορικό κόστος για τα νησιά εντάσσεται και η Κρήτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβερνητική απόφαση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχαν βουλευτές του νησιού με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό. Η ένταξη των επιχειρήσεων της Κρήτης στο ισοδύναμο μεταφορικό κόστος θα ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το μέτρο θα αφορά σε πρώτο χρόνο προϊόντα παραγόμενα στην Κρήτη και τη μεταφορά τους έως τα χερσαία λιμάνια. Αναφέρεται σε γεωργικά, κτηνοτροφικά κ.λπ. προϊόντα που θα διακινούνται με ετήσιο τζίρο έως 40 εκατομμύρια. Η εκτιμώμενη ετήσια δαπάνη θα ανέλθει στα 70 εκατομμύρια».

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος όλοι οι βουλευτές που κατέθεσαν τη σχετική ερώτηση για την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου στην Κρήτη, δηλαδή η Βάλια Βαγιωνάκη, ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Νίκος Ηγουμενίδης, ο Εμμανουήλ Θραψανιώτης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, ενώ επίσης παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, Γιάννης Σαλούστρος, και ο εκπρόσωπος του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, Ναπολέων Ξιφαράς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.