Quantcast
Έρχονται οι 100 δόσεις για οφειλές σε δήμους - Όλες οι λεπτομέρειες - enikonomia.gr
share

Έρχονται οι 100 δόσεις για οφειλές σε δήμους – Όλες οι λεπτομέρειες

δημοσιεύτηκε:

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν οφειλές σε δήμους από τέλη, φόρους, κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα και κάθε είδους μισθώματα δίνει σχετική ρύθμιση, που πρόκειται να ψηφιστεί εντός των επόμενων ημερών από τη Βουλή και ρυθμίζει τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους, απαλλαγμένων πλήρως από τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα, σε έως 100 δόσεις.

Με τη ρύθμιση θα διευκολύνονται χιλιάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που δεν είχαν αντικειμενική δυνατότητα εξόφλησης αυτών των επιπλέον υποχρεώσεων και την ίδια στιγμή θα τονωθούν και τα έσοδα των δήμων. Αντίστοιχη διάταξη είχε προβλεφθεί και σε νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη που είχε θετικά αποτελέσματα για δήμους και πολίτες.

Ειδικότερα η διαγραφή των προσαυξήσεων υπολογίζεται σε ποσοστό:
– 100% αν η οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ
-80%, αν η οφειλή εξοφληθεί σε 2-4 δόσεις
-70% αν η οφειλή εξοφληθεί σε 25-48 δόσεις
-60% αν εξοφληθεί σε 49-72 δόσεις
– 50% αν εξοφληθεί σε 73- 100 δόσεις

Δυνατότητα υποβολής αίτησης θα έχουν οι ενδιαφερόμενοι εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης. Αν δηλ. το σχετικό ΦΕΚ εκδοθεί αρχές Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έως τα τέλη Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στην αρμόδια υπηρεσία του οικείου δήμου. Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες και καμία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 20 ευρώ.
Η καθυστέρηση της δόσης συνεπάγεται επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού, ενώ στη ρύθμιση μπορεί να υπαχθούν και ήδη ρυθμισμένα χρέη, αν ο οφειλέτης κρίνει ότι είναι πιο συμφέρουσα.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.