Quantcast
Κτηματολόγιο: Αντίστροφη μέτρηση για την Αθήνα - Πότε αρχίζει η προανάρτηση για 550.000 ιδιοκτήτες - enikonomia.gr
share

Κτηματολόγιο: Αντίστροφη μέτρηση για την Αθήνα – Πότε αρχίζει η προανάρτηση για 550.000 ιδιοκτήτες

δημοσιεύτηκε:

Σε δύο εβδομάδες, τη Μεγάλη Δευτέρα αρχίζει η προανάρτηση για τον Δήμο της Αθήνας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως 550.000 ιδιοκτήτες που έχουν 700.000 ακίνητα στον Δήμο της Αθήνας και έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008 (πληρώνοντας 35 ευρώ) θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή προκειμένου – σε περίπτωση λάθους- να διορθώσουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας.

Όπως λέει, μιλώντας στα ΝΕΑ, ο συντονιστής του έργου της κτηματογράφησης της Αθήνας, Γιώργος Δημητρίου, ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα οι ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να λαμβάνουν sms στα κινητά τους και e-mail ώστε να είναι ενήμεροι για την έναρξη της προανάρτησης.
Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί και ελεγχθεί από τον ανάδοχο, όπως λένε από το Κτηματολόγιο, θα αναρτηθούν σε μια πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα μπορούν χρησιμοποιώντας κωδικούς του Taxisnet σε διάστημα δύο μηνών να ελέγξουν αν υπάρχουν λάθη και στην περίπτωση αυτή, να υποβάλουν αίτηση για επανεξέταση των στοιχείων.

Σε ό, τι αφορά την περιοχή μόνο του Δήμου Αθηναίων, όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει ακόμα την ακίνητη περιουσία τους μπορούν έως τη Μ. Δευτέρα να το κάνουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης της Αθήνας. Από τη Μ. Δευτέρα και μετά το Γραφείο Κτηματογράφησης μετακομίζει στο Γαλάτσι, στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ωστόσο, όσοι από τους ιδιοκτήτες χάσουν και αυτή την τελευταία ευκαιρία και δεν πάνε να τα δηλώσουν, μπορούν κατά τη φάση της προανάρτησης να υποβάλουν εκπρόθεσμη δήλωση πληρώνοντας το ανάλογο πρόστιμο. Όσοι δεν το κάνουν τα ακίνητά τους θα χαρακτηριστούν “αγνώστου ιδιοκτήτη” και θα περιέλθουν στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, οι ιδιοκτήτες στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων δεν απαιτείται να μεταβούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης μιας και όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά.

Από την ημερομηνία έναρξης της προανάρτησης και για δύο μήνες, δηλ. από τις 22 Απριλίου έως τις 24 Ιουνίου 2019 οι ιδιοκτήτες μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (www.ktimatologio.gr) και μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή e- Κτηματολόγιο με χρήση των κωδικών Taxisnet να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των εγγραπτέων δικαιωμάτων που τους αφορούν και των αντίστοιχων ακινήτων, όπως αυτά έχουν συμπεριληφθεί στη βάση της προανάρτησης, ώστε να επαληθεύσουν την ορθότητά τους.
Στα στοιχεία εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία της προανάρτησης δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία ή διαπιστώνουν παραλείψεις, έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ατελώς αίτηση επανεξέτασης στοιχείων, μέσα στην προαναφερόμενη ημερομηνία, είτε στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση [email protected] είτε με κατάθεση αίτησης στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στην Αθήνα στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου.

Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.