Quantcast
Ανοίγει ξανά το Κτηματολόγιο της Αθήνας - Νέα ευκαιρία για ενστάσεις και διορθώσεις - enikonomia.gr
share

Ανοίγει ξανά το Κτηματολόγιο της Αθήνας – Νέα ευκαιρία για ενστάσεις και διορθώσεις

δημοσιεύτηκε:

Ασυνέπεια, αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα και δηλώσεις που δεν έγιναν… καθόλου αποτυπώνουν την ολοκλήρωση της Προανάρτησης στην Αθήνα. Λιγότερες από 15 ημέρες απομένουν για να αποστείλει το ανάδοχο σχήμα στο Κτηματολόγιο την πλατφόρμα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά τη διαδικασία που “έτρεχε” το διάστημα 22 Απριλίου- 24 Ιουνίου. Παρά το ότι υπήρξε αρκετός χρόνος μέχρι και σήμερα μεγάλη μερίδα πολιτών επικαιροποιεί όσα δηλώθηκαν κατά την πρώτη κτηματογράφηση του 2008, ενώ όπως αναφέρει στον “Ελεύθερο Τύπο” ο συντονιστής του έργου Γιώργος Δημητρίου, όσα δεδομένα δεν προλάβουν να μπουν στην πλατφόρμα, θα “ανέβουν” στη φάση της ανάρτησης, η οποία δρομολογείται προς τα τέλη του έτους, αρχές του επόμενου.

Ασυνεπείς στην προανάρτηση, όπως προκύπτει ήταν το ελληνικό Δημόσιο, οι συστημικές τράπεζες αλλά και ο Δήμος της Αθήνας, που ζήτησε εκ των υστέρων περαιτέρω διευκρινίσεις. Δεν έλειψαν και τα παράδοξα. Σεβαστό ποσοστό πολιτών που δεν προχώρησε στη δήλωση ιδιοκτησιακών στοιχείων, όχι μόνο κατά την προηγούμενη περίοδο αλλά και κατά την πρώτη φάση. Έτσι, το ανάδοχο σχήμα παρέλαβε για πρώτη φορά 6.900 αιτήσεις ιδιοκτησίας. Αυτή τη στιγμή στην Αθήνα υπάρχουν 2.500 “ορφανές” ιδιοκτησίες που είναι είτε κενά σπίτια είτε ετοιμόρροπα κτίρια αλλά και αδήλωτες περιουσίες του ελληνικού Δημοσίου.
Όπως προκύπτει αιτήσεις διόρθωσης στοιχείων έκαναν 15.046 πολίτες. Τα Ολυμπιακά Ακίνητα κατά το διάστημα 22 Απριλίου με 24 Ιουνίου επισκέφθηκαν 25.874 άτομα. Από αυτούς δηλώσεις παρέλαβαν οι 8.652 και συμπληρωματικές αιτήσεις στοιχείων έδωσαν οι 2.156. Την ηλεκτρονική διαδικασία, όσον αφορά στις αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων, διάλεξαν 27.069 πολίτες.
Τις επόμενες ημέρες που θα παραδώσει το ανάδοχο σχήμα στο Κτηματολόγιο την πλατφόρμα θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που είναι η ανάρτηση.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.