Quantcast
Όλες οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές - Εκτός απαίτησης για e- αποδείξεις η δαπάνη για διατροφή - enikonomia.gr
share

Όλες οι αλλαγές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές – Εκτός απαίτησης για e- αποδείξεις η δαπάνη για διατροφή

δημοσιεύτηκε:

Δεν θα υπολογίζεται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και το ποσό της διατροφής διαζευγμένου συζύγου ή τέκνου στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος. Αυτό προβλέπει μεταξύ άλλων το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή όσον αφορά στο θέμα των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.

Οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες θα πρέπει να πραγματοποιούν δαπάνες ίσες με το 30% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέραν των ανωτέρω:

1. Στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και το ποσό της διατροφής διαζευγμένου συζύγου ή τέκνου.

2. Σε περίπτωση που έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες που αφορούν σε καταβολές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και ΕΝΦΙΑ, δανειακές υποχρεώσεις προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ενοίκια, οι οποίες υπερβαίνουν το 60% του πραγματικού εισοδήματος, το απαιτούμενο ποσοστό δαπανών περιορίζεται από το τριάντα τοις εκατό (30%) στο είκοσι τοις εκατό (20%) του πραγματικού τους εισοδήματος

3. Στον φορολογούμενο του οποίου έχει κατασχεθεί ο λογαριασμός, το όριο δαπανών περιορίζεται στις 5.000 ευρώ.

4. Προβλέπονται εξαιρέσεις για φορολογούμενους που έχουν αντικειμενικές δυσκολίες χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.