Quantcast
Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή τους - Τι δήλωσε ο Πιτσιλής - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή τους – Τι δήλωσε ο Πιτσιλής – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στα νέα δεδομένα για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων μέσω της ΑΑΔΕ αναφέρθηκε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Σε αυτό το αχαρτογράφητο περιβάλλον δίνουμε μια καθημερινή μάχη για να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας, να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τη λειτουργία της οικονομίας. Υπολογίζουμε ότι πάνω από το 80% των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ παρέχονται ηλεκτρονικά είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Πιτσιλής στο ερώτημα αν υπάρχει περιθώριο αναστολής της καταβολής ΦΠΑ λόγω της έκτακτης κατάστασης απάντησε ότι το πλαίσιο έχει καθοριστεί από το ΥΠΟΙΚ, το οποίο έχει καθορίσει μια δυναμική λίστα που εξελίσσεται ανάλογα με τα δεδομένα.
«Η ΑΑΔΕ είναι εδώ για να υποστηρίξουμε τις λύσεις αυτές διοικητικά και τεχνικά και ένα από τα μέτωπα στα οποίο δίνουμε ψηφιακή μάχη είναι να αναπτύξουμε τις τεχνολογικές εφαρμογές έτσι ώστε να λειτουργήσουν και οι αναστολές και οι ενισχύσεις, αλλά και οι καταβολές όπου πρέπει» είπε. Για τις φορολογικές δηλώσεις, δήλωσε πως θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Σχετικά με τις επιστροφές δήλωσε ότι έχουν επιταχυνθεί και «στο Taxisnet μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε πλέον ηλεκτρονικά την ενημέρωση όχι μόνο των οφειλών αλλά και των επιστροφών και απαιτήσεων των πολιτών από το κράτος».

Δείτε το βίντεο του MEGA:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.