Quantcast
Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται την Τετάρτη η τέταρτη δόση - Τα SOS που πρέπει να προσέξετε - enikonomia.gr
share

Επίδομα παιδιού: Πληρώνεται την Τετάρτη η τέταρτη δόση – Τα SOS που πρέπει να προσέξετε

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ την τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αφορά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 και το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε μηνιαία βάση στα 70 ευρώ/ 42 ευρώ/ 28 ευρώ για κάθε παιδί (για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου) και στα 140 ευρώ/ 84 ευρώ /56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί σε μηνιαία βάση.
Υπενθυμίζεται για να χορηγηθεί το επίδομα του παιδιού στον ενδιαφερόμενο θα πρέπει η αίτηση του να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί, ωστόσο αίτηση που αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Σημειώνεται ότι υπάρχει μία «επισήμανση» στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανόν μέσα στον Οκτώβριο ως προς τη λήψη του επιδόματος σε συνάρτηση με τη φοίτηση των παιδιών στην υποχρεωτική εκπαίδευση (4 ετών έως Γ’ Γυμνασίου). Αναλυτικά:
«Σε περίπτωση εξαρτώμενου τέκνου, για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο, αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το εξαρτώμενο τέκνο δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο ή λεπτομερειακό θέμα για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, καθώς και οι εξαιρέσεις από την εφαρμογή του, ιδίως ως προς τις περιπτώσεις που οι απουσίες των μαθητών οφείλονται σε λόγους συναρτώμενους με την υγεία τους. Η ρύθμιση της παρούσας παραγράφου εφαρμόζεται το πρώτον από το σχολικό έτος 2020-2021. Επομένως, οι δικαιούχοι γονείς, για να σιγουρευτούν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις πληρωμές του Επιδόματος Παιδιού, πρέπει να γνωρίζουν τον αριθμό μητρώου μαθητή καθώς και τον αριθμό μητρώου του σχολείου (παρέχεται από τις Διευθύνσεις των Σχολείων) και να ενημερώσουν το λογιστή τους, ή να προσθέσουν από μόνοι τους τα στοιχεία αυτά στην αίτηση στην επιλογή: «τροποποίηση των γενικών στοιχείων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.