Quantcast
ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας - Αρχίζει η πληρωμή τους - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας – Αρχίζει η πληρωμή τους

δημοσιεύτηκε:

Αύριο, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 θα γίνει η καταβολή δίμηνης παράτασης επιδομάτων ανεργίας ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Αναλυτικά, το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της δίμηνης παράτασης έχει ως εξής:
– Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 1-19 Σεπτεμβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα καταβληθεί αύριο, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου.
– Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου-19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί αύριο, Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.
Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι-δικαιούχοι των επιδομάτων θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
-Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
-Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.
-Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου οκταμήνου του 2020.
-Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.