Quantcast
Πότε έρχεται η ρύθμιση για όσους χρωστούν στους δήμους - enikonomia.gr
share

Πότε έρχεται η ρύθμιση για όσους χρωστούν στους δήμους

δημοσιεύτηκε:

Εντός των επόμενων ημερών θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στις 120 δόσεις για όσους χρωστούν στους δήμους, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα, στη Συνεδριακή, διαδικτυακή, Διάσκεψη της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ίδιο ισχύει, και για τη δυνατότητα για 24 δόσεις για τα τέλη που προκύπτουν από τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι μέσα στην περίοδο της πανδημίας, το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση για την οικονομική στήριξη της Αυτοδιοίκησης, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως: “Όση και όποια δυνατότητα υπάρχει για περαιτέρω στήριξη θα δοθεί στην Αυτοδιοίκηση και ιδιαιτέρως στους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία χωρίς καμία αμφιβολία αυτή τη στιγμή, μαζί με την Θεσσαλία είναι στην πρώτη γραμμή, στον πόλεμο απέναντι σε αυτόν τον επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό”. Σημείωσε ότι απόλυτη προτεραιότητά αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η στήριξη της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όλων των δήμων της, των πολιτών και των μαχητών του συστήματος υγείας, που δοκιμάζονται από την πανδημία,
Επίσης, απηύθυνε έκκληση να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός της Δημοτικής Αστυνομίας με την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Πολιτική Προστασία και να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.
Τέλος, υπενθύμισε την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών η αναγκαία επένδυση στην υλικοτεχνική υποδομή και την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας στο σύνολο της χώρας να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας τη χρησιμότητα του εν λόγω θεσμού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.