Quantcast
Φόροι, εισφορές, ρυθμίσεις, δηλώσεις: Η λίστα των υποχρεώσεων που πρέπει να τακτοποιηθούν έως σήμερα - enikonomia.gr
share

Φόροι, εισφορές, ρυθμίσεις, δηλώσεις: Η λίστα των υποχρεώσεων που πρέπει να τακτοποιηθούν έως σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι πολίτες λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που θα πρέπει να εκπληρώσουν σειρά από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, ρυθμίσεις και διορθώσεις βρίσκονται στην πρώτη σελίδα του… μενού για τον τελευταίο μήνα της χρονιάς. Εκτός από τις πληρωμές των συνηθισμένων οφειλών (Φόρος Εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Εισφορές), φέτος ξεχωρίζει η προθεσμία για την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 120 δόσεων, αλλά και οι τροποποιητικές δηλώσεις για αυτούς που είχαν μείωση και προκαταβολής φόρου αλλά και τους συνταξιούχους. Το enikonomia.gr παρουσιάζει ολόκληρη τη λίστα των υποχρεώσεων για έως σήμερα 31 Δεκεμβρίου:

· Περίπου τρία εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν καταβάλει την έκτη δόση του φετινού λογαριασμού του φόρου εισοδήματος. Μετά από αυτή την καταβολή απομένουν δύο ακόμα δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.
· Λήγει η προθεσμία για την καταβολή της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ έτους 2020, ενώ και σε αυτή την περίπτωση η φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα δύο δόσεις μέχρι τον Φεβρουάριο.
· Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο μη μισθωτοί θα πρέπει να έχουν πληρώσει τις εισφορές Νοεμβρίου για κύρια και επικουρική ασφάλιση, καθώς τα ειδοποιητήρια έχουν ήδη αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του e-ΕΦΚΑ
· Παράλληλα, όσοι έχασαν κάποια ρύθμιση και λόγω της υγειονομικής κρίσης θα πρέπει να καταβάλουν τη δόση Δεκεμβρίου, προκειμένου να τη διατηρήσουν… ενεργή.
· Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για τροποποιητικές δηλώσεις που πρέπει να υποβάλουν επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, σε περίπτωση που με την υποβολή αρχικής φορολογικής δήλωσης δεν έχει υπολογιστεί η μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου έτους 2019.
· Όσοι έλαβαν «μπιλιετάκια» για έξτρα φόρο για εισοδήματα που εισέπραξαν το 2014 και τα δήλωσαν το 2015 θα πρέπει να υποβάλουν χειρόγραφη φορολογική δήλωση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
· Οι κάτοχοι ακινήτων μπορούν να τροποποιήσουν λάθη και παραλείψεις των δηλώσεων για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια των μηνών Μαρτίου – Αυγούστου, ενώ θα πρέπει να δηλώσουν και τη μείωση του ενοικίου Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώνονται έως 31 Δεκεμβρίου, καθώς έχει ήδη δοθεί δίμηνη παράταση, δηλαδή μέχρι 28 Φεβρουαρίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.