Quantcast
Προβλήματα στην πλατφόρμα "MyData": Ταλαιπωρία για τους επαγγελματίες - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Προβλήματα στην πλατφόρμα “MyData”: Ταλαιπωρία για τους επαγγελματίες – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Της Εύης Κατσώλη
Ταλαιπωρία για πολλούς επαγγελματίες και επιχειρήσεις τις τελευταίες ημέρες με την πλατφόρμα «MyData». Την ψηφιακή πλατφόρμα, όπου διαβιβάζεται και καταχωρείται η σύνοψη παραστατικών εσόδων/ εξόδων των επιχειρήσεων, γίνεται χαρακτηρισμός των καταχωρημένων συναλλαγών, καταχωρούνται οι λογιστικές εγγραφές τακτοποίησης με τον προσδιορισμό του λογιστικού και φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους κ.α.
Πολλοί επαγγελματίες που έχουν στείλει μηνύματα και e- mails στο enikos.gr, διαμαρτύρονται και «γκρινιάζουν» υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα παρουσιάζει προβλήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταχωρήσουν ή και να οριστικοποιήσουν τα παραστατικά τους. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του μηνύματος – δεν είναι το μοναδικό- που απέστειλε επαγγελματίας, που διαθέτει επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, από την Τετάρτη οπότε και προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία, δεν μπορεί να το κάνει.
Στο σύστημα εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «το παραστατικό δεν ήταν δυνατόν να οριστικοποιηθεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε προσωρινό τεχνικό πρόβλημα, είτε σε κάποιο σφάλμα της εφαρμογής. Αν το πρόβλημα εξακολουθεί να εμφανίζεται, μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας, τον ΑΦΜ σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας».
Το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετώπισαν πολλές επιχειρήσεις. Ήδη έχουν αποστείλει e-mail στη διεύθυνση της ΑΑΔΕ και περιμένουν απάντηση για να μπορέσουν να προχωρήσουν με τη διαδικασία.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.