Quantcast
Εφορία: Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν σήμερα - enikonomia.gr
share

Εφορία: Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να τακτοποιηθούν σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου η προθεσμία για την τακτοποίηση των υποχρεώσεων των φορολογούμενων προς την εφορία. Αναλυτικά:
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την όγδοη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2020 αλλά και την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ για το φορολογικό έτος 2020.
Επιπλέον έως σήμερα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξοφλήσουν τον ΦΠΑ Ιανουαρίου αλλά και να εξοφληθούν και τα τέλη κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες των ΙΧ. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι η προσαύξηση κατά 100% στο αρχικό ποσό. Επίσης σημειώνεται ότι, από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του ΙΧ έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για 3 χρόνια. Επίσης όχημα το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.