Quantcast
ΟΑΕΔ: Πέντε ανοιχτά προγράμματα για 34.900 προσλήψεις - Πρεμιέρα αιτήσεων για 5.000 θέσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ: Πέντε ανοιχτά προγράμματα για 34.900 προσλήψεις – Πρεμιέρα αιτήσεων για 5.000 θέσεις στο ψηφιακό μάρκετινγκ

δημοσιεύτηκε:

Ακόμη ένα πρόγραμμα ενεργοποιεί ο ΟΑΕΔ προκειμένου να βάλει ανάχωμα στην ανεργία, η οποία βαίνει αυξανόμενη λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Η νέα δράση του Οργανισμού αφορά σε 5.000 ανέργους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Η επαγγελματική εμπειρία θα διαρκεί 6 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα για 6 μήνες και ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους 550 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες εργασιακής εμπειρίας).
Η δράση απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους ηλικίας έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing) τουλάχιστον 50 ωρών και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους (κύριους ή δευτερεύοντες) οικονομικής δραστηριότητας με συνάφεια στο ψηφιακό μάρκετινγκ ή διαθέτουν τμήματα μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Επιχειρήσεις με προσωπικό έως / Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

  • 3 άτομα: 2
  • 4-9 άτομα: 3
  • 10-19 άτομα: 4
  • 20-30 άτομα: 6
  • 31-50 άτομα: 10
  • άνω των 50 ατόμων: 25% του απασχολούμενου προσωπικού

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από σήμερα μέχρι τις 16 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν ενεργά αρκετά προγράμματα του ΟΑΕΔ όπως η δράση επιδότησης της εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω σε 5 Περιφέρειες. Το πρόγραμμα εστιάζει στις Περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δίνει έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω. Απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:
· 473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
· 568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
· 615 € για τους μακροχρόνια ανέργους
· 710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
Ακόμη, διαθέσιμα για τους ανέργους παραμένουν όπως αναφέρεται στο enikonomia.gr και τα εξής τρία προγράμματα:
– Πρόγραμμα Επιταγών Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας με 9.200 νέες θέσεις εργασίας, διάρκειας 12 μηνών με ελάχιστες μεικτές απολαβές τα 830€ για επιδοτούμενους ανέργους που μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».
– Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών με 8.500 νέες θέσεις εργασίας σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών, διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750€ μηνιαία.
– Πρόγραμμα Απασχόλησης Πτυχιούχων Ανέργων έως 39 ετών με 5.200 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης, διάρκειας 15 μηνών. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 800€ μηνιαία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.