Quantcast
Σταϊκούρας: Σήμερα τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες για τις αποζημιώσεις ενοικίων - Τι θα πληρωθεί έως τη Δευτέρα - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Σήμερα τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες για τις αποζημιώσεις ενοικίων – Τι θα πληρωθεί έως τη Δευτέρα

δημοσιεύτηκε:

Εντός της ημέρας θα στείλει η ΑΑΔΕ ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για το “κούρεμα” ενοικίου. Στόχος, να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί έως σήμερα στους δικαιούχους τα ποσά των αποζημιώσεων. Στην ενεργοποίηση της διαδικασίας αποστολής των ειδοποιητηρίων -θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω Taxis- αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ1. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι σήμερα ή την Δευτέρα θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις για τα «κουρέματα» ενοικίου μηνός Ιανουαρίου όπως επίσης και οι ενισχύσεις στο πλαίσιο της 6ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής.
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το lockdown κοστίζει την εβδομάδα, 725 εκατ. ευρώ, 50% στο σκέλος των εσόδων και 50% στο σκέλος των δαπανών. Εκτίμησε μάλιστα ότι η εικόνα των δημοσίων εσόδων, τόσο για τον Μάρτιο όσο και για το δίμηνο Απριλίου-Μαίου, δεν θα είναι καλή.
«Στόχος είναι μόλις κλείσει η υγειονομική κρίση να επανέλθουμε στην πολιτική της μόνιμης μείωσης των φορολογικών συντελεστών», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «Όσο βγαίνουμε από την υγειονομική κρίση τόσο θα μειώνονται τα μέτρα στήριξης αλλά ταυτόχρονα θα έρχονται και περισσότερα έσοδα στο κρατικό ταμείο λόγω της βελτίωσης της κατάστασης στην οικονομία. Η δημοσιονομική προσαρμογή θα γίνει μέσω της ανάκαμψης και της ανάπτυξης και όχι με μέσα λιτότητας. Ταυτόχρονα, θα έρχεται το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα σημαντικό ποσό κυρίως υπό μορφή χρηματοδοτήσεων, να πυροδοτήσει ακόμη πιο ισχυρή ανάκαμψη».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.