Quantcast
Επιδόματα ανεργίας: Πώς και πότε θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση - enikonomia.gr
share

Επιδόματα ανεργίας: Πώς και πότε θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση

δημοσιεύτηκε:

Αυτόματα με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από μέρους τους θα καταβληθεί η παράταση των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Μάρτιο. Αυτό θα γίνει μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αναμένεται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος. Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
– Τακτική επιδότηση ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
– Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως).
– Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).
Η καταβολή του πρώτου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Μαΐου. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.