Quantcast
ΟΑΕΔ - Παράταση επιδομάτων ανεργίας: Πότε, πώς και σε ποιους θα καταβληθεί - enikonomia.gr
share

ΟΑΕΔ – Παράταση επιδομάτων ανεργίας: Πότε, πώς και σε ποιους θα καταβληθεί

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα ποσά του πρώτου μήνα της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τον Μάρτιο και του δεύτερου μήνα παράτασης των επιδομάτων που έληξαν 26-28 Φεβρουαρίου και 1-10 Μαρτίου. Αυτό αναφέρει ο ΟΑΕΔ και προσθέτει ότι ο δεύτερος μήνας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν 11-31 Μαρτίου και η παράταση των επιδομάτων που έληξαν ή λήγουν εντός Απριλίου θα καταβληθούν εντός του Μαΐου.
Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
Δικαιούχοι
Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.
Tα ποσά
Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:
1.Τακτική επιδότηση ανεργίας:
Έως 798,5 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι. Δηλαδή το μηνιαίο ποσό της επιδότησης ανέρχεται έως 399,25 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
2.Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων:
Έως 798,5 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι. Δηλαδή το μηνιαίο ποσό της επιδότησης ανέρχεται έως 399,25 ευρώ.
3.Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας:
Έως 400 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι. Δηλαδή το μηνιαίο ποσό του επιδόματος ανέρχεται έως 200 ευρώ .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.