Quantcast
Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος - enikonomia.gr
share

Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Από τη Δευτέρα 31 Μαΐου έως τις 30 Ιουλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και φοιτητές να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος Ψηφιακής Μέριμνας προκειμένου να τους χορηγηθεί το voucher 200 ευρώ για αγορά laptop, tablet ή desktop. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος κύκλος αφορά σε όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.
Οι προμηθευτές
Παράλληλα επισημαίνεται ότι έως την Παρασκευή 14 Μαΐου μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι προμηθευτές για να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας για το voucher των 200 ευρώ.
Οι αιτήσεις
Οι αιτήσεις για την συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα γίνονται ως εξής:
-Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν τον δικτυακό τόπο digital-access.gov.gr προκειμένου να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα, πριν από την υποβολή της παρούσας αίτησης και να μάθουν εάν καλύπτουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και δικαιούνται να λάβουν επιταγή -την αναλυτική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους -εάν ανήκουν σε κατηγορία που μπορεί να συμμετάσχουν στον Α ή στο Β κύκλο του Προγράμματος, καθώς και τις σχετικές προθεσμίες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στην εφαρμογή με τους κωδικούς Taxisnet και καταχωρούν τα στοιχεία με τον αριθμό ΑΜΚΑ.
-Δηλώνουν τον αριθμό του προσωπικού τους κινητού τηλεφώνου ώστε να λάβουν έγκαιρη και εμπιστευτική πληροφορία από το Πρόγραμμα μέσω SMS (όπως για παράδειγμα τους κωδικούς των επιταγών τους ).
-Συμπληρώνουν τις βασικές πληροφορίες για την υπόλοιπη οικογένεια, εφόσον τους ζητηθεί (απαιτούνται μόνο για τους δικαιούχους του Β κύκλου).
-Δηλώνουν για πόσα/ποια από τα εξαρτώμενα τέκνα τους αιτούνται επιταγή και συμπληρώνουν τα αναλυτικά στοιχεία φοίτησής τους.
-Επιβεβαιώνουν τον αριθμό του προσωπικού τους κινητού τηλεφώνου με κωδικό μίας χρήσης.
-Βλέπουν αμέσως το αποτέλεσμα της αίτησής τους και τον αριθμό των επιταγών που δικαιούνται.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η ηλεκτρονική διασταύρωση δεν είναι εφικτή και θα απαιτηθεί έλεγχος δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω SMS για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.