Quantcast
Προκαταβολές συντάξεων: Πληρώνονται σήμερα 27.250 συνταξιούχοι - Τα ποσά και οι δικαιούχοι - enikonomia.gr
share

Προκαταβολές συντάξεων: Πληρώνονται σήμερα 27.250 συνταξιούχοι – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

δημοσιεύτηκε:

Σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου θα καταβληθούν τελικά οι προκαταβολές των συντάξεων ύψους 360 έως 384 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 27.250 δικαιούχων που δεν πληρώθηκαν την Πέμπτη, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τον e- ΕΦΚΑ.
Αναλυτικά, σήμερα θα καταβληθεί το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ για τακτικές πληρωμές προκαταβολών σύνταξης σε 27.250 δικαιούχους. Πρόκειται για εκείνους που έλαβαν στα τέλη Απριλίου αναδρομικά την προκαταβολή σύνταξης των 384 ή 360 ευρώ και θα την λαμβάνουν κάθε μήνα μέχρι την απόδοση προσωρινής ή οριστικής σύνταξης.
Αναλυτικά οι εν λόγω συνταξιούχοι δικαιούνται ποσό προκαταβολής ως εξής:
– 384 ευρώ, εφόσον έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης το 67ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ασφάλισης ή 4.500 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης ή το 62ο έτος της ηλικίας τους και 20 έτη ή 6.000 ημέρες ασφάλισης (αυτοτελώς ή διαδοχικά) σε οποιοδήποτε ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέα κύριας ασφάλισης
– 360 ευρώ, εφόσον έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης το 62ο έτος της ηλικίας τους και 15 έτη ή 4.500 ημέρες ασφάλισης ή και χωρίς να έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον πληρούν τη στιγμή της αίτησης τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης με βάση τις διατάξεις των ενταγμένων στον e-ΕΦΚΑ τέως φορέων κύριας ασφάλισης.
– 384 ευρώ όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας εφόσον πληρούν τις κατά περίπτωση οριζόμενες ελάχιστες χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και έχουν εν ισχύ γνωμάτευση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής των ΚΕΠΑ, που πιστοποιεί το ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας, όπως αυτό ορίζεται για κάθε περίπτωση δικαιούχου.
– 384 ευρώ για τον επιζώντα σύζυγο ή μέρος συμφώνου συμβίωσης. Για την καταβολή του ανωτέρω ποσού εξετάζεται η συμπλήρωση τόσο των ελάχιστων χρονικών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης του θανόντος ασφαλισμένου όσο και των λοιπών προϋποθέσεων που απαιτούνται
– 384 ευρώ επιπλέον για τους λοιπούς δικαιούχους, επιμεριζόμενο ισομερώς μεταξύ τους. Για την καταβολή του ποσού εξετάζεται η συμπλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζονται για τον κατά περίπτωση δικαιούχο.
Προσμετράται ο χρόνος ασφάλισης που έχει διανυθεί διαδοχικά σε οποιαδήποτε φορέα ασφάλισης ενταγμένο στον e-ΕΦΚΑ, ενώ δεν εξετάζονται οι διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης (ελάχιστος χρόνος ασφάλισης στον τελευταίο φορέα κλπ).

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.