Quantcast
Εξοικονομώ κατ' Οίκον: Τι θα αλλάξει στις αιτήσεις - Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: Τι θα αλλάξει στις αιτήσεις – Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Για το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε στο MEGA, “η προδημοσίευση του οδηγού για το επόμενο πρόγραμμα θα γίνει εντός του Ιουνίου”, ενώ πρόσθεσε ότι αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο καταθέτουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι.
“Δεν θα υπάρχει το στοιχείο της ταχύτητας, θα υπάρχει μία σειρά αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης ώστε να υπάρξει μια λίστα προτεραιότητας, που θα έχει να κάνει με την παλαιότητα του κτιρίου, τα εισοδηματικά κριτήρια, τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν εκεί, τους ενεργειακούς βαθμούς αναβάθμισης, το αν υπάρχει στην οικογένεια άτομο με αναπηρία κλπ.. Τα επόμενα τρία χρόνια εκτιμούμε ότι θα επενδυθούν 3 δισ. ευρώ στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος στη χώρα», εξήγησε ο κ. Σκρέκας.
«Σεπτέμβριο ανεβαίνει ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα μείνει ανοιχτή για τουλάχιστον 4 εβδομάδες, και θα έχουν το χρόνο οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Θα προδημοσιεύσουμε τα κριτήρια του προγράμματος τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσουν έως τον Σεπτέμβριο οι μηχανικοί να εκδώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να είναι έτοιμοι όταν ανοίξει η πλατφόρμα», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

Δείτε το βίντεο του MEGA:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.