Quantcast
Εισφορά αλληλεγγύης: Τι θα ισχύσει για το 2022 -2023 - enikonomia.gr
share

Εισφορά αλληλεγγύης: Τι θα ισχύσει για το 2022 -2023

δημοσιεύτηκε:

Η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης θα παραμείνει πιθανότατα και το 2022 περιορισμένη μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αφού η επέκτασή της στο Δημόσιο δεν φαίνεται να περνά τη δοκιμασία των θεσμών, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές του υπουγείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται η “Καθημερινή”.

Η τελική απόφαση ανήκει στον φυσικά στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα σταθμίσει το μείγμα των φορολογικών ελαφρύνσεων και των άλλων μέτρων οικονομικής πολιτικής του επόμενου έτους, ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, παρ’ ότι η επέκταση της ελάφρυνσης στους δημόσιους υπαλλήλους αναγνωρίζεται ως μια εκκρεμότητα από την κυβέρνησ, παραπέμπεται μάλλον για το 2023.
Όπως σημειώνουν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, η αναστολή της εισφοράς για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους έχει γίνει δεκτή από τους θεσμούς μόνο ως έκτακτο μέτρο λόγω κορονοϊού, προκειμένου να στηριχθεί η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα.
Το μέτρο ίσχυσε για φέτος και αναμένεται να παραταθεί και για το 2022. Για το 2023 η συζήτηση θα γίνει σε νέα βάση, ανάλογα με τους νέους δημοσιονομικούς στόχους που θα τεθούν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.