Quantcast
Μειωμένα ενοίκια Ιουλίου: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για αποζημίωση - enikonomia.gr
share

Μειωμένα ενοίκια Ιουλίου: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για αποζημίωση

δημοσιεύτηκε:

Σε λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις δηλώσεις COVID Ιουλίου των ιδιοκτητών ακινήτων που έλαβαν αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια Ιουλίου, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Αρχή.
Οι υπόχρεοι μπορούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 να υποβάλουν δήλωση COVID Ιουλίου στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
– Ο δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης για τον Ιούλιο εκμισθωτής/υπεκμισθωτής, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε την προκαταβολή, υποχρεούται να υποβάλει δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος (Δήλωση COVID) έως την παραπάνω ημερομηνία.
-Στην περίπτωση που έχει λάβει την αποζημίωση, αλλά δεν υποβάλει Δήλωση COVID εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, τότε το ποσό καθίσταται απαιτητό και η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος θα προσδιοριστεί με νέα απόφαση.
-Με την ολοκλήρωση της υποβολής, παράγεται «απόδειξη υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας

Βήμα-βήμα η διαδικασία για την υποβολή δήλωσης COVID Ιουλίου
Oι υπόχρεοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα για τη δήλωση COVID:
1. Αρχικά θα πρέπει να συμπληρώσουν τους Α.Φ.Μ. των Εκμισθωτών
2. Εν συνεχεία θα πρέπει να συμπληρώσουν τους Α.Φ.Μ. των Μισθωτών
3. Μετά θα πρέπει συμπληρώσουν την ημερομηνία σύνταξης του συμφωνητικού, από – έως και το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα
4. Επίσης θα πρέπει να συμπληρώσουν τον ΑΤΑΚ
5 .Συμπληρώνουν τον αριθμό Παροχής Δ.Ε.Η.
6. Και τέλος θα πρέπει να συμπληρώσουν το Ενεργειακό Πιστοποιητικό Μετά την οριστικοποίηση της υποβολής, εκτυπώνεται σχετική «ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», η οποία αντικαθιστά την ειδική σφράγιση που πραγματοποιούσε η Δ.Ο.Υ. Η ΑΑΔΕ υπογραμμίζει πως «εάν για το ακίνητο που εκμισθώνετε έχετε υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.), αυτό πρέπει να συμπληρώνεται στα σχετικά πεδία των ηλεκτρονικών δηλώσεων μίσθωσης που υποβάλλονται μετά την 09/11/2015 βάσει του άρθρου 58, παρ. 3, Ν.4342 /2015».

Πόσοι έλαβαν αποζημίωση για τα μειωμένα ενοίκια του Ιουλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών πίστωσε πρόσφατα τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια Ιουλίου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων.


Αναλυτικά το υπουργείο Οικονομικών πίστωσε πρόσφατα στους τραπεζικούς λογαριασμούς:
– 15.805 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 5,96 εκατ. ευρώ, με το οποίο το κράτος κάλυψε έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Ιούλιο του 2021.
Από το παραπάνω ποσό, τα 4,59 εκατ. ευρώ αφορούσαν 14.985 φυσικά πρόσωπα και τα 1,37 εκατ. ευρώ αφορούσαν 820 νομικά πρόσωπα.
Επίσης επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας υπενθύμισε πρόσφατα ότι το μέτρο που αφορά τις αποζημιώσεις για τα μειωμένα ενοίκια Ιουλίου κάλυπτε πολύ λίγους πολίτες σε σχέση με τα μέτρα μέχρι τον Ιούνιο, ενώ επεσήμανε ότι τον Αύγουστο δεν θα υφίσταται αυτό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.