Quantcast
Φορολοταρία: Αυτές είναι οι τέσσερις αλλαγές που έρχονται - enikonomia.gr
share

Φορολοταρία: Αυτές είναι οι τέσσερις αλλαγές που έρχονται

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται ριζικό λίφτινγκ στο θεσμικό πλαίσιο για το πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων (φορολοταρία) μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Έλληνα Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Αναλυτικά:
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο αυτό που προτείνεται για το νέο πλαίσιο είναι να γίνουν τα εξής:
1.Να δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.
2. Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα να έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.
3.Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα να κλιμακώνονται και να φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ. Επιπλέον τα Χριστούγεννα να υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.
4.Να χορηγείται προσαυξημένη έκπτωση για δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση:
-Από την 1η Ιανουαρίου 2022 και για τρία έτη, επιλεγμένες δαπάνες που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά τον χρόνο της πραγματοποίησής τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό έως εκατό τοις εκατό (100%).


Για ηλεκτρονικές συναλλαγές
Επίσης ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι θα δοθούν φορολογικά κίνητρα για τη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών:
Από τον Ιανουάριο του 2022 και έως το 2025, το 30% των δαπανών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής προς συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους και μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ ετησίως, εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα των φυσικών προσώπων:
Ενδεικτικοί Κλάδοι:
1.Eργασίες υδραυλικού, ηλεκτρολόγου, ελαιοχρωματιστή
2.Οικιακές υπηρεσίες, Υπηρεσίες καθαρισμού, Υπηρεσίες φροντίδας παιδιών, Υπηρεσίες για βοήθεια ατόμων στο σπίτι
3.Γυμναστήρια, σχολές χορού
4.Ταξί
5.Νομικές υπηρεσίες
Επιπλέον, οι δαπάνες για ιατρικές, οδοντιατρικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες μετρούν διπλά στο ελάχιστο όριο δαπανών 30% με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.