Quantcast
Κοινωνικό τιμολόγιο: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση - enikonomia.gr
share

Κοινωνικό τιμολόγιο: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

δημοσιεύτηκε:

Έως τις 15 Νοεμβρίου μπορούν να υποβάλουν τα ενδιαφερόμενα ευάλωτα νοικοκυριά αίτηση στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ με τους κωδικούς του taxisnet για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος (ΚΟΤ).
Τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια καθώς και κριτήρια διαμονής.
Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του νοικοκυριού, ή τη σύζυγό του με απαραίτητη προϋπόθεση η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ήδη στο όνομά του ή της συζύγου του.
Επισημαίνεται πως στην πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ-Α) υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης του ΚΕΑ. Στο σύνολο του τιμολογίου εκτιμάται ότι η έκπτωση φτάνει το 70%. Στη δεύτερη (ΚΟΤ-Β) υπάγονται όσοι πληρούν κριτήρια αντίστοιχα με εκείνα που ορίστηκαν για τη λήψη Κοινωνικού Μερίσματος, ενώ στο σύνολο του τιμολογίου η έκπτωση διαμορφώνεται περί το 35%.

Βήμα -βήμα η διαδικασία για τη ένταξη στο ΚΟΤ
Οι ενδιαφερόμενοι για να ενταχθούν στο ΚΟΤ θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
-Με την είσοδό τους στο σύστημα θα τους ζητηθεί να επιβεβαιώσουν τον ΑΜΚΑ τους και να συναινέσουν στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά τους , του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων τους ).
Μετά τη συναίνεσή τους , εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία τους . Επιλέγουν για ποιο ΚΟΤ θέλουν να κάνουν αίτηση.
-Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης απαιτείται το e-mail και ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων. Για αιτήσεις ΚΟΤ-Β σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δει αν πληροί τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών του Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων του από την ΑΑΔΕ. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.
-Για αιτήσεις ΚΟΤ-Α απαιτείται να έχει κάποιος εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ, που να έχει εγκριθεί εντός του τελευταίου διμήνου. Αν είναι δικαιούχος ΚΕΑ αλλά η αίτησή του έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες, πρέπει να κάνει τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ. Για ΚΟΤ-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ.
-Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού , και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροί τα κριτήρια ή όχι.
-Για να καταστεί δικαιούχος θα πρέπει να πατήσει το κουμπί (Υποβολή Αίτησης). Εάν πληροί τα κριτήρια του ΚΟΤ, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το ΚΟΤ που αιτήθηκε. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.