Quantcast
Αναδρομικά συνταξιούχων: Από σήμερα τα εκκαθαριστικά στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ - enikonomia.gr
share

Αναδρομικά συνταξιούχων: Από σήμερα τα εκκαθαριστικά στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου μπορούν να δουν μέσω ειδικής πλατφόρμας στον e- ΕΦΚΑ τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα αναδρομικά οι συνταξιούχοι.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έλαβαν αναδρομικά συνολικά 133.692 παλαιοί συνταξιούχοι έπειτα από τον επανυπολογισμό των συντάξεων τους κατ’ ΄εφαρμογή του νόμου 4670.
Επίσης επισημαίνεται ΄΄οτι οι παραπάνω έλαβαν τα αναδρομικά επειδή πληρούσαν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
-Πρώτον, είχαν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης,
-Δεύτερον, είχαν συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016 .Σημειώνεται ότι οι μετά το Μάιο 2016 έχουν ήδη λάβει αναδρομικά, ενώ 29.000 περιπτώσεις που εκκρεμούν θα έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
-Τρίτον, διατηρούσαν μικρή ή μηδενική προσωπική διαφορά.
Τις 3 προϋποθέσεις κάλυπταν σωρευτικά οι παραπάνω 133.692 συνταξιούχοι από το 1,8 περίπου εκατομμύρια που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016.

Πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα του e- ΕΦΚΑ
Όπως ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, από την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου οι συνταξιούχοι θα μπορούν να έχουν άμεση και προσωποποιημένη ενημέρωση μέσα από την ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr:


α) σχετικά με την εκκαθάριση των αναδρομικών τους,
β) σε ποιους η καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία,
γ) αν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά για τους ίδιους κλπ
Οι συνταξιούχοι θα πιστοποιούνται στη πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet.
Επίσης ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος δήλωσε πρόσφατα σχετικά τα αναδρομικά αυτά ότι “τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου θα ανοίξει μια πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ όπου κάθε ο συνταξιούχους θα έχει μπροστά του ένα εκκαθαριστικό σημείωμα για να δει ακριβώς για ποιο λόγο πήρε αυτά τα αναδρομικά που πήρε ή γιατί δεν πήρε αναδρομικά λόγω της προσωπικής διαφοράς ” . Kαι συνέχισε λέγοντας ότι μέσω αυτής της πλατφόρμας ο ενδιαφερόμενος θα δει την ανάλυση υπολογισμού όλης αυτής της αύξησης και ξεκαθάρισε ότι ο συνταξιούχος που δεν έλαβε τα αναδρομικά που ανέμενε ή που δεν έλαβε καθόλου δεν θα χρειαστεί να πληρώσει δικηγόρο για να κάνει ένσταση καθώς μέσω της πλατφόρμας αυτής θα υπάρχει πλήρης ανάλυση για το θέμα αυτό . Όπως είπε θα συμβούλευα τους συνταξιούχους να μην κάνουν ενστάσεις και να πληρώσουν δικηγόρους διότι ” η ανάλυση που θα έχουν μπροστά τους νομίζω ΄ότι θα είναι επαρκέστατη στο να καταλάβουν για ποιο λόγο πήραν αυτά τα αναδρομικά

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.