Quantcast
Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσα χρήματα θα ξοδέψει φέτος μια οικογένεια - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πόσα χρήματα θα ξοδέψει φέτος μια οικογένεια

δημοσιεύτηκε:

Στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και η τιμή του θα είναι ιδιαίτερα υψηλή φέτος.
Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε “είναι ήδη ψηλά η τιμή του πετρελαίου και γενικότερα των καυσίμων. Το έχετε δει στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Εγώ θεωρώ ό,τι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει από το 1,10 ευρώ ίσως και 1,15 ευρώ για τα μεγάλα αστικά κέντρα γιατί έχουμε και μια εβδομάδα μπροστά μας. Δεν ξέρουμε πως θα διαμορφωθούν οι τιμές. Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 1,14 ευρώ για τα μεγάλα αστικά κέντρα, πάνω από 1,20 ευρώ στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στην Περιφέρεια και πάνω από 1,30 ευρώ στην νησιωτική Ελλάδα ίσως και 1,35 ευρώ “.

Για το πετρέλαιο κίνησης
Επίσης μίλησε και για την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Όπως είπε η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει υπερβεί το 1,30 -1,35 ευρώ και αυτή την περίοδο όπως και οι βενζίνες. Και πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο κίνησης ” επηρεάζει τα παραγόμενα προϊόντα, επηρεάζει τα καταναλωτικά αγαθά , επηρεάζει τις υπηρεσίες , επηρεάζει τις μεταφορές, επηρεάζει τις θαλάσσιες μεταφορές των εισαγόμενων προϊόντων που μεταφέρουν ta φορτηγά .Τα φορτηγά καίνε πετρέλαιο κίνησης και όλα αυτά”.
Ποιο θα είναι το κόστος για μια οικογένεια που προμηθεύεται 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης
Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πόσα χρήματα θα δαπανήσει μια οικογένεια που θα προμηθευτεί 1.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης όταν ξεκινήσει η διάθεση του. ” Περίπου 1.150 ευρώ” θα ξοδε΄ψει είπε και πρόσθεσε ότι αυτό αφορά οικογένειες που διαμένουν σε μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τις οικογένειες που διαμένουν σε άλλους νομούς που έχουν μεταφορικά κόστη. ” Η περιφέρεια είναι διαφορετική, η νησιωτική Ελλάδα είναι διαφορετική, η Κρήτη είναι διαφορετική”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Με το βοήθημα επίδομα θέρμανσης που εξήγγειλε χθες το οικονομικό επιτελείο πόσα χρήματα θα δώσει μια οικογένεια
Επίσης ρωτήθηκε πόσα χρήματα θα δώσει μια οικογένεια για πετρέλαιο θέρμανσης με το βοήθημα που εξήγγειλε χθες το οικονομικό επιτελείο.
Tο μέγιστο βοήθημα που θα δοθεί είναι 750 ευρώ το οποίο θα αφορά την πρώτη ζώνη και τις ορεινές περιοχές, απάντησε και διευκρίνισε ότι δεν είναι ευέλικτο ότι το επίδομα αυτό θα δοθεί με βάση τα περσινά δεδομένα, έχει χωριστεί σε ζώνες πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και σύμφωνα με θερμοκρασίες . Και εξήγησε ότι εάν έχουμε έναν σκληρό χειμώνα η Αθήνα θα χρειαστεί περισσότερο πετρέλαιο όπως και η Θεσσαλονίκη .” Αλλά και η Κρήτη που είναι η τέταρτη ζώνη θα χρειαστεί .Θα σας πω ότι οι ορεινές περιοχές θα χρειαστούν περισσότερο πετρέλαιο και έτσι το επίδομα δεν θα είναι αρκετό .Και πάνω εκεί λέμε την μείωση των φόρων είτε αυτό λέγεται ΦΠΑ είτε αυτό λέγεται ειδικός φόρος κατανάλωσης” , σημείωσε μεταξύ άλλων .


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.